Foto: Radio 2

Dan voorlopig toch geen 'Mamma Mia' in de Antwerpse Stadsschouwburg

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, kwam eergisteren de vraag van de overheid om voorlopig geen binnenevenementen met meer dan 1.000 aanwezigen meer te organiseren. Veel organisatoren hebben een formeel verbod niet afgewacht en namen zelf al een initiatief. Dat was onder meer het geval in de Antwerpse Stadsschouwburg voor de musical 'Mamma Mia'. Er werden gisteravond maar 930 mensen toegelaten. Vandaag is beslist om de hele reeks toch maar af te gelasten.

Het formeel verbod van gouverneur Berx volgde woensdagnamiddag. Omdat 'Mamma Mia' 's avonds al gepland was in de Antwerpse Stadsschouwburg stak producent Deep Bridge in de voormiddag al de koppen bij mekaar. Die halveerde zowat het aantal toeschouwers en bleef met 930 aanwezigen onder de norm van 1000 bezoekers. De toeschouwers werden verspreid over de benedenverdieping en het balkon. In de foyer van de Antwerpse Stadsschouwburg kwamen extra wasbakken waar mensen hun handen konden wassen. Wie zich niet goed voelde, werd gevraagd om sowieso thuis te blijven.

Typisch Belgisch

Koen Hendrickx, producent

"We hebben ons geschikt naar een beslissing die genomen is en we hebben die zo efficiënt mogelijk proberen uit te voeren", zegt producent Koen Hendrickx van Deep Bridge. "Toch kwam daar kritiek op, onder meer van viroloog Marc Van Ranst. Onze oplossing werd typisch Belgisch genoemd. Als de overheid iets anders had willen beslissen, hadden ze dat moeten doen. Ik denk dus dat hun beslissing eerder typisch Belgisch was. Wij hebben het in eer en geweten proberen op te lossen". Er is nu overlegd met de directie van de Stadsschouwburg en de cast over een nieuwe speelperiode. Die wordt later bekendgemaakt. In totaal moeten er 55.000 mensen worden omgeboekt.

Meest gelezen