BELGA

Evenementen afgelast en cultuurcentra dicht in Vlaams-Brabant: overzicht van sluitingen en annulaties

Steden en gemeenten nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Evenementen worden afgelast, heel wat cultuurcentra annuleren hun voorstellingen, sportclubs schrappen hun wedstrijden.

Brussel

De Brusselse bibliotheek Muntpunt sluit zijn deuren tot eind maart. Ook de theaterschouwburg KVS last alle theatervoorstellingen en concerten af, voorlopig tot het einde van de maand. De concertzalen Ancienne Belgique, Vorst Nationaal, Koninklijk Circus en Botanique schrappen alle concerten met meer dan 1.000 bezoekers. Ook het Flageygebouw gaat dicht voor onbepaalde duur. 

De universiteit VUB zet volop in op afstandsonderwijs. Ook de hogeschool EHB sluit zijn deuren tot aan de paasvakantie en laat lessen online doorgaan. Het UZ Brussel gaat proberen om niet-dringende consultaties te verschuiven. 

Sport en cultuur

Cultuurcentra en sportaccomodaties in Leuven sluiten allemaal tot eind maart. In Halle, Aarschot en Dilbeek vieren ze geen carnaval meer. In Scherpenheuvel-Zichem kan je wél nog in de stoet meelopen. In cultuurcentrum De Borre in Bierbeek is de voorstelling van vanavond afgelast.

De stad Tienen schrapt alle activiteitein van de stadsbibliotheek, de jeugddienst, het Huis van het Kind en de sportdienst. Ook in Kortenaken worden de stedelijke activiteiten geannuleerd: de Urban Run & Walk wordt uitgesteld, activiteiten voor senioren worden geannuleerd. Kampen in de paasvakantie zijn tot nu toe nog niet geschrapt.  Keerbergen verbiedt alle evenementen tot eind maart. De Keerbergse sporthal, het cultuurcentrum en de bibliotheek worden gesloten. En de volkssterrenwacht Mira in Grimbergen schrapt ook alle activiteiten.

 

Meest gelezen