Geen bezoekers meer in rusthuizen: "Het zal niet gemakkelijk zijn voor de bewoners"

Vanaf vandaag sluiten de deuren van woonzorgcentra voor bezoekers. Een ingrijpende maatregel die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) nam na overleg met de rusthuissector. "Dat bezoek gaan de bewoners missen", zegt directeur Dave Roosen van woonzorgcentra Ocura in Beringen en Herk-de-Stad.

Bewoners van rusthuizen zijn een risicogroep voor het coronavirus. De maatregel gaat vandaag in en loopt nog tot 19 april, dat is het einde van de paasvakantie. Dave Roosen, directeur van de woonzorgcentra Ocura in Beringen en Herk-de-stad verwacht straks toch nog bezoekers aan deur: "Ik verwacht nog heel wat bezoekers vandaag, maar zij gaan voor een gesloten deur staan, met alle gevoelens dat zal meebrengen. Maar er zijn ook praktische bedenkingen zoals het wasgoed bijvoorbeeld. Daar zullen we snel meer duidelijkheid over geven aan de familieleden."

Zeer moeilijk voor bewoners

"We moeten onze kwetsbare bewoners beschermen", gaat Dave Roosen verder. "Maar voor hen is het wel zeer moeilijk om de komende weken geen contact te hebben met hun partner en kinderen. Maar de gezondheid primeert nu wel denk ik."

Meest gelezen