Carnavalstoeten in Limburg allemaal afgelast: "Zorgeloos genieten onmogelijk" 

Dit weekend trekt er in Limburg geen enkele carnavalstoet uit. En ook alle carnavalfestiviteiten zijn geschrapt. Dat hebben de Limburgse burgemeesters samen beslist. Ook de komende weekends zullen er geen carnavalstoeten uittrekken. 

Na de beslissing om geen indoorevenementen met meer dan 1000 mensen te laten plaatsvinden, worden nu ook feesten en activiteiten in openlucht, geschrapt. Daar horen ook de carnavalstoeten bij. De burgemeesters beslisten samen dat er nu geen plaats is voor carnaval. 

"Van carnaval moeten we zorgeloos kunnen genieten en dat is nu niet mogelijk", zeggen de burgemeesters. Voor dit weekend betekent dat dat onder meer in Diepenbeek en Maasmechelen geen stoet te zien zal zijn. Volgende week gaan bijvoorbeeld ook de stoeten in Hasselt en Maaseik niet door. 

Meest gelezen