(c) copyright newzulu.com

Geen gebed meer in Vilvoordse moskee om coronabesmetting te voorkomen

Geen vrijdaggebed meer in de grootste moskee van Vilvoorde. Dat heeft burgemeester Hans Bonte beslist na een vergadering met gouverneur De Witte. "Grote evenementen binnen worden verboden om coronabesmetting tegen te gaan, ook bij een vrijdaggebed zijn heel veel mensen aanwezig", zegt de burgemeester van Vilvoorde. 

Begin maart riep de Moslimexecutieve, het orgaan dat moslims in ons land vertegenwoordigt, moslimburgers op om zich te houden aan de voorgeschreven maatregelen betreffende corona. Zo werd onder andere aan ouderen en zieken gevraagd om moskeeën en andere gebedsplaatsen te vermijden.  

Aan onze grootste moskee hebben we gevraagd om het vrijdaggebed niet te laten doorgaan

Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde

Maar nu de maatregelen verscherpt zijn en evenementen binnen met meer dan 1.000 mensen verboden zijn, heeft dat ook gevolgen voor de moslimgemeenschap. Zo heeft de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (SP.A), beslist dat het vrijdaggebed in de Masjid Annasr moskee niet meer mag doorgaan. "Wij hebben gevraagd aan de imam en de voorzitter van onze grootste moskee om het vrijdaggebed niet te laten doorgaan", vertelt Hans Bonte. "Zij hadden alle begrip voor de maatregel en willen zeker meewerken."

Meest gelezen