Radio 2

Loslopende honden bijten jong paard dood in Affligem

In Essen bij Affligem hebben twee loslopende honden een paard doodgebeten. Twee andere paarden liepen zware bijtwonden op. De eigenaar wil nu naar de rechter stappen.

Eigenaar Marc Bellemans zit in zak in as. Zijn familie kweekt al jaren belangrijke springpaarden. “Twee honden liepen los en zijn onze weide binnengedrongen”, vertelt Marc. “Daar moeten ze achter onze drie paarden aangegaan zijn. Het zijn jonge dieren die nog snel schrikken en stress krijgen. De honden hebben onze drie paarden gebeten. Eén paard, Ornella, is waarschijnlijk omgevallen en de honden hebben haar zwaar toegetakeld. Ze heeft het niet overleefd. Een dag later lag ze dood aan de rand van de weide."

Trillen van angst

Zelf heeft Marc de aanval niet zien gebeuren. “Een vrachtwagenchauffeur was in de veldweg aan onze weide verloren gereden en zag het paard liggen. Hij zag ook twee honden in de weide lopen die onder het bloed zaten." De twee andere dieren hebben de aanval wel overleefd. "De dag na de aanval stonden ze nog te trillen van angst. Maar het komt wel goed met hen. Het is verschrikkelijk dat zoiets kan gebeuren."

De familie heeft een vermoeden wie de eigenaar van de honden is en wil hem laten opdraaien voor de kosten. "We hebben een proces-verbaal laten opstellen door de politie”, vervolgt Marc. “Het overleden dier is overgebracht naar Gent voor een autopsie. We wachten nu op de resultaten van dat onderzoek."

Meest gelezen