Michiel Jelijs (CC BY 2.0)

Leuven sluit alle sportaccommodaties en cultuurhuizen

De stad Leuven neemt bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Vanaf 17 uur vanavond gaan alle stadsgebouwen in de vrijetijdsector dicht en dat tot 31 maart. 

Wie vanavond of de komende dagen wat baantjes wou gaan trekken in het zwembad of een wedstrijdje zaalvoetbal in zijn agenda had, mag andere plannen zoeken. Burgemeester Mohamed Ridouani is gedecideerd: “Het is duidelijk dat er strikte maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te vertragen. We willen op die manier ouderen beschermen maar ook onze zorginstellingen sparen. Alle sport- en cultuuractiviteiten zullen uitgesteld moeten worden tot 31 maart om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden. Mogelijk worden deze maatregelen verlengd.”

Overzicht

  • Concreet gaat het om volgende infrastructuur:
    Alle locaties van 30CC: Schouwburg, Minnepoort, Romaanse poort, Wagehuys, Predikherenkerk
  • Museum M Leuven, bibliotheek Tweebronnen en de filialen in de deelgemeenten
  • Alle sportaccommodaties zoals zwembaden (incluis Sportoase) en de sporthallen.
  • Alle gemeenschapscentra zoals Genadedal, Bosstraat, Vlierbeekveld, Bruul…
  • Lokale dienstencentra, woonzorgcentra, de ontmoetingsruimten in buurtcentra
  • Gebouwen als het historisch stadhuis, Stelplaats, het jeugdcentrum…

Activiteiten door de stad georganiseerd worden afgelast. Ook activiteiten van partners die in stedelijke locaties doorgaan, worden afgelast.

Concerten in Het Depot en erediensten afgelast

Het Depot heeft in overleg met de burgemeester beslist om de concerten af te gelasten. Ook de erediensten in de moskeeën gaan niet door. Voor de katholieke erediensten volgt er nog communicatie.
Organisatoren van evenementen waar de stad geen organiserende partner is, worden ten stelligste geadviseerd om ook hun evenementen en activiteiten af te gelasten of uit te stellen.

Oproep: gelast privé-activiteiten af

Het stadsbestuur vraagt ook om activiteiten waarbij een mix van leeftijden verwacht worden, uit te stellen. Burgemeester Mohamed Ridouani vaardigt een besluit uit gericht op verenigingen en gewone burgers: "Indien je de volgende dagen activiteiten op stapel hebt staan waarbij je een mix van leeftijden verwacht, waar je mensen dicht bij mekaar laat zitten, vragen we echt om deze uit te stellen of te annuleren, zo draag je bij tot het vertragen van het virus."

Meest gelezen