Belga Image

Afgelopen jaar meer verkeersdoden in Vlaams-Brabant

In 2019 zijn er in Vlaams-Brabant 14 verkeersdoden meer gevallen dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van verkeersinstituut Vias. In Brussel blijven de cijfers stabiel. 

Ondanks alle verkeerscampagnes waren er vorig jaar meer dodelijke verkeerslachtoffers in onze provincie dan in 2018. Het ging om een stijging met 14 verkeersdoden, wat het totaal in Vlaams-Brabant op 48 brengt. Vooral bij de voetgangers was de stijging van het aantal doden het grootst:  van drie mensen in 2018 naar negen vorig jaar.

Moordenaar

Nochthans wil verkeersinstituut Vias het aantal verkeersdoden tegen eind dit jaar halveren. Maar dat kan maar op één manier, zegt woordvoerder Stef Willems.  "Het is belangrijk dat mensen op alle niveaus beseffen wat een moordenaar het verkeer is.  Elke week zijn er twaalf gezinnen in ons land die afscheid moeten nemen van een familielid door het verkeer. Dat is gigantisch. En daar moeten we ons bewust van zijn."

In Brussel vielen er in 2018 vier verkeersdoden, in 2019 was dat één minder. 

Meest gelezen