CHECK: Neen, het "hoofd van Pfizer" heeft niet gezegd dat coronavaccins leiden tot onvruchtbaarheid

Op sociale media, via sms, mail en WhatsApp circuleren berichten over het coronavirus die niet altijd waar zijn, of uit hun context zijn gehaald. Het gaat dus om valse en misleidende informatie. Hier maken we een selectie van die berichten die ook ons land bereiken en we geven context en uitleg. Ook valse medische tips doen de ronde, geloof ze niet en volg daarvoor de officiële informatie van de overheid.

Klik op de grijze balken voor een overzicht van de checks per thema. Daaronder vind je alle checks chronologisch gerangschikt, met de meest recente bovenaan.

Complottheorieën

Oplichting en hoaxes

Medisch onderzoek

Huis, tuin en keuken

Sporten

Samenleven

Milieu en klimaat

De officiële informatie van de overheid omtrent het coronavirus is te volgen op de website info-coronavirus.be. Ook de "klassieke" media als kranten en televisie- en radiojournaals staan in nauw contact met de overheid en wetenschappers.

Meest gelezen