Radio 2

Geen misvieringen in Poperinge voor de heilige Bernadette Soubirous

In de Sint-Janskerk in Poperinge is sinds gisteren het schrijn van Bernadette Soubirous aangekomen. Enkele botresten van haar vertrekken van daaruit op rondreis naar alle bisdommen. Maar de feestelijkheden in de kerk zijn door het coronavirus afgelast.

Bernadette Soubirous of Bernadette van Lourdes is het meisje dat Maria zag verschijnen in  de Grot van Massabielle  in Lourdes. Dat is nu 162 jaar geleden. Haar relieken zijn aangekomen in de Sint-Janskerk in Poperinge. Het schrijn met de botresten van de heilige Bernadette blijft er vier dagen. Daarna vertrekt het op rondreis langs alle bisdommen in de Benelux.

Poperinge wou er die vier dagen een feestelijke gebeurtenis van maken, maar dat gaat door het coronavirus niet door. Luc Verbrugge, verantwoordelijk voor bedevaarten in het bisdom Brugge, vindt het heel jammer, "maar het is wat het is".

De mensen blijven welkom in de kerk, maar het bezoek wordt gespreid.

Luc Verbrugge, verantwoordelijke bedevaarten bisdom Brugge

Je kan de relieken nog tot en met zaterdag in de Sint-Janskerk van Poperinge bezoeken tussen 8 uur 's morgens en acht uur 's avond

Radio 2

Meest gelezen