Radio 2

Lichaamsdelen gevonden van vermoorde vrouw in Oostende: zoektocht gaat voort

In Oostende, aan de Spuikom, zijn de reddingsdiensten op zoek naar stoffelijke resten van een vrouw van 67. De vrouw is sinds maandag vermist. Haar buurman bekende de moord intussen. 

Politie, parket, brandweer, Civiele Bescherming en de Cel Vermiste Personen zijn deze ochtend gestart met het zoeken naar het lichaam van de vrouw. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen leidt het onderzoek: "We zoeken naar lichaamsdelen. Op dit moment zijn al een aantal lichaamsdelen gevonden, maar de zoekactie wordt met alle middelen voortgezet. "

Speurders zoeken met sonarboten, die onder water door geluidsgolven kunnen detecteren of er iets ligt. Er zijn ook duikteams ter plaatse van de Civiele Bescherming. En er worden helikopters ingezet. 

"We proberen zoveel mogelijk lichaamsdelen terug te vinden. Niet evident. Meestal gaan we op zoek naar een lichaam, maar nu gaan we letterlijk op zoek naar lichaamsdelen en dat is niet makkelijk", vervolgt Remue nog. 

Radio 2

De vrouw woonde in een appartementsgebouw in de Voorhavenlaan in Oostende. Dat is in de Vuurtorenwijk. Haar buurman gaf ondertussen al toe dat hij haar vermoord heeft. 

 

 

Meest gelezen