OHL speelt beslissende wedstrijd zaterdag achter gesloten deuren: streep door de rekening van supporters

Het coronavirus laat zich nu ook voelen in het Belgische voetbal.  De Belgische voetbalbond en de vereniging van profclubs heeft beslist om alle profwedstrijden komend weekend achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Ook de belangrijke match van Beerschot en Oud-Heverlee-Leuven zal gespeeld worden zonder supporters.

Zaterdag speelt OHL tegen Beerschot, de terugmatch van de promotiefinale in eerste klasse B. De uitslag beslist wie van de twee, OHL of Beerschot , promoveert naar eerste klasse. En ook die match wordt gespeeld achter gesloten deuren, zonder supporters dus. Een flinke streep door de rekening van supporter Frank: "Ik heb een familieabonnement samen met mijn twee zonen en drie kleinzonen.  Eigenlijk is het niet eerlijk. In Beerschot waren er 13.000 supporters en hier zouden er ook wel 10.000 geweest zijn, maar dan is het een oefenmatch. Als er geen publiek is, is het doodsaai. Het uitstellen van de wedstrijd zou dan toch normaal moeten zijn."

Zeker als je thuis in de finale van deze competitie speelt, is de steun aan je ploeg heel belangrijk

Frank ziet daardoor de kansen van Oud-Heverlee-Leuven achteruit gaan: "Zeker als je thuis in de finale van deze competitie speelt, is de steun heel belangrijk. Er zijn dan wel voldoende cafés in Leuven waar de wedstrijd uitgezonden gaat worden, maar het is toch de bedoeling om niet te dicht bij mekaar te komen? Dan denk ik dat de wedstrijd volgen in de buitenlucht nog niet zo'n slechte optie is."

Supporter Peter had enkele dagen geleden al beslist om niet te gaan kijken: "Mijn vrienden weten het nog niet, en ik heb nog maar net vernomen dat de wedstrijd achter gesloten deuren zal gespeeld worden, maar ik vind het een goeie beslissing." Peter zal met twee vrienden lekker thuis de wedstrijd volgen: "Het is geen grap, we zullen ook op 1,5 meter van mekaar zitten"

Een ramp

Mick heeft een supporterscafé bij het stadion: "Een ramp. Het is echt een ramp. Supporters zullen misschien dan wel bij mij komen kijken, maar het zou niet mogen. Ik ga de supporters natuurlijk niet zeggen dat ze elders moeten gaan. Maar als de maatregelen nog verstrengen en we het café moeten sluiten, dan heb ik zelfs geen inkomen."

Meest gelezen