Operatiekwartier Mariaziekenhuis in Pelt twee dagen dicht door corona

In het Mariaziekenhuis in Pelt wordt het operatiekwartier vandaag en morgen gesloten. Een medewerker van het operatiekwartier blijkt besmet te zijn met het virus en om verdere besmetting te voorkomen, worden een 20-tal collega's naar huis gestuurd en sluit het operatiekwartier. 

Gisteren raakte bekend dat een medewerker van het operatiekwartier besmet is. Een 20-tal personeelsleden die in aanraking gekomen zijn met die besmette medewerker zijn nu getest. Die resultaten zijn nog niet bekend, maar uit voorzorg zijn ze naar huis gestuurd.

Dringende operaties kunnen wel

Bernard Himpens, directeur Mariaziekenhuis

Om verdere besmetting tegen te gaan, wordt het operatiekwartier nu twee dagen gesloten en worden operaties uitgesteld, zegt directeur Bernard Himpens: "Het gevolg is dat we de patiënten heel vroeg hebben moeten contacteren dat hun geplande operatie niet kan doorgaan. Het gaat dan over orthopedische operaties, neus- keel- ooroperaties, of plastische chirurgie. Maar dringende operaties kunnen wel. We hebben zelfs onze wacht versterkt met medewerkers die niet in contact gekomen zijn met de besmette medewerker, zodat we alles in veilige omstandigheden kunnen organiseren."

Meest gelezen