Pastoor Penne van Holsbeek vervangt eucharistie door online-viering

In Holsbeek brengt de pastoor zijn missen via de webcam. Dat is handig, want door het coronavirus heeft de katholieke kerk beslist om alle liturgische diensten met publiek te schorsen tot en met vrijdag 3 april te schorsen.  Doopsels, huwelijken en uitvaarten kunnen wel in beperkte kring.  

Pastoor Andy Penne van Holsbeek heeft een alternatief voor de maatregel van de katholieke kerk.  Hij draagt dagelijks misvieringen op via zijn webcam. Die vieringen worden dan online gestreamd en zo tot bij de gelovigen gebracht.  Pastoor Penne is wel blij dat de vieringen op radio en televisie nog behouden blijven. 

De kerkgebouwen blijven wel nog toegankelijk voor persoonlijk gebed en bezinning. De bisschoppen roepen de gelovigen wel op om in deze vastentijd grotere aandacht te hebben voor de medemensen. 

Meest gelezen