BELGA/JANSENS

Update: Alle wedstrijden van Pro League, ook STVV en KRC Genk, dit weekend achter gesloten deuren

De Belgische Voetbalbond heeft beslist dat alle wedstrijden van de Pro League dit weekend achter gesloten deuren zullen worden gespeeld. De jeugd- en amateurwedstrijden, ook futsal en minivoetbal, zijn voor de volgende weken afgelast. 

De Belgische Voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden van de Pro League achter gesloten deuren te spelen.  Eerder vandaag konden die wedstrijden wel nog doorgaan maar werden er veel veiligheidsmaatregelen genomen. 

Cruciaal weekend

KRC Genk speelt dit weekend tegen KV Mechelen met als inzet het laatste Play Off 1 ticket. Het stadion was uitverkocht, maar nu wordt de match dus gespeeld zonder publiek. "We zullen de steun van de supporters missen in dit cruciaal weekend, maar de gezondheid van de bevolking primeert," zegt Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk. 

De bekerfinale op zondag 22 maart tussen Club Brugge en Antwerp is uitgesteld. Wanneer die dan wel zal plaatsvinden is nog niet duidelijk.

Lockdown in trainingscentrum

Ook voor de jeugd- en amateurwedstrijden neemt de Belgische Voetbalbond drastische maatregelen. Alle wedstrijden en trainingen worden afgelast. Dat geldt ook voor veldvoetbal, futsal en minivoetbal. 

Meest gelezen