Ronse lokt toeristen met virtueel bezoek: “Je kan via de computer door het Muziekbos wandelen”

De stad Ronse wil meer toeristen lokken en lanceert daarom een hypermoderne website waarop je alle bezienswaardigheden digitaal kan bekijken. Op de site is een gigantische luchtfoto van de stad te zien en ook enkele 360 graden foto's van highlights, zoals het Muziekbos.

Wie Ronse vanuit zijn of haar luie zetel wil bezoeken, kan dat doen via de website "Virtueel Ronse". Daar kan je de verschillende bezienswaardigheden via een 360°-foto bekijken. “Zo kunnen toeristen hun bezoek beter plannen”, klinkt het bij Annelies Lenoir van de dienst toerisme. 

Gigantische luchtfoto

“Als mensen naar de site surfen, krijgen ze een gigantische luchtfoto te zien”, legt Lenoir uit. “De foto is gemaakt op een zomerse dag. De bezoeker kan zo enkele bezienswaardigheden aanklikken. Als hij dat doet, komt hij op een foto terecht waar je de plek kan bekijken langs alle kanten. Zo kan je bijvoorbeeld zelfs virtueel door het muziekbos wandelen.”

In mei zijn de Grote en Kleine markt ook te zien op de site

Op dit moment zie je 12 highlights op de site: onder meer de basiliek, de crypte en het muziekbos van Ronse. “Maar we blijven de site updaten. In mei zijn de Grote en Kleine markt ook te zien op de site.” Later kunnen ook horecazaken besluiten om mee te stappen in het project.

Muziekbos (Virtueel Ronse)
kasto80

Meest gelezen