Radio 2

Groot "hotelschip" ligt aan wal in Oostende: mogelijk zijn er bemanningsleden besmet met coronavirus

Het "hotelschip" Esvagt Mercator ligt aan de kade in de haven van Oostende. De bemanningsleden mogen niet van boord. Enkele bemanningsleden vertonen symptomen van het coronavirus. Ze moeten zeker 48 uur aan boord blijven. 

Het schip Esvagt Mercator is een soort van drijvend hotel. Het voorziet in veilige bemanningswissels voor wie op zee werkt, onder meer onderhoudstechnici van de windmolens op zee. Het opvallend rode schip blijft telkens twee weken op zee en heeft gewoonlijk zo'n 40 bemanningsleden aan boord. Een aantal onder hen zijn mogelijk besmet met het coronavirus.

48 uur aan boord blijven

Het schip blijft voorlopig liggen en niemand mag van boord. Vrijdagavond gaat Saniport, de sanitaire politie voor internationaal verkeer, opnieuw aan boord om de situatie in te schatten. Woordvoerster van de Oostendse haven Laure Martroye: “Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Twee mensen aan boord vertonen ziekteverschijnselen die mogelijk op corona kunnen wijzen. Maar het is helemaal niet bevestigd dat dat zo is.” 

Hoeveel bemanningsleden er zich op dit moment precies aan boord van het schip bevinden, is niet duidelijk. Wellicht zullen ze zich niet vervelen. Aan boord zijn onder andere een fitnessruimte en een bioscoopzaal. Alle werknemers hebben er ook hun eigen kajuit.

Meest gelezen