Sekswerkers hebben minder klanten door coronavirus

Prostituees, escortes en andere sekswerkers ontvangen minder klanten door het coronavirus. Dat merkt de organisatie Violett die sociale en medische hulp biedt aan sekswerkers. "Klanten en prostituees stellen ons veel vragen over de gezondheidsrisico's", zegt Wendy Gabriëls van Violett op Radio 2 Antwerpen.

"Door het coronavirus zijn er minder klanten bij prostituees en andere sekswerkers", zegt Wendy Gabriëls van Violett in "Start Je Dag". Violett is gevestigd in het Antwerpse Schipperskwartier en geeft medische en sociale hulp aan sekswerkers. "Verschillende meisjes vertellen ons dat het coronavirus duidelijk een invloed heeft op het aantal klanten. We krijgen ook veel vragen over de gezondheidssrisico's. Zowel sekswerkers als klanten worstelen daarmee.  Uiteraard moet er intimiteit zijn, dat is de kern van het sekswerk en dat kan je moeilijk vermijden.  We raden wel af om te zoenen. Sekswerkers die zich niet goed of ziekjes voelen, gaan het best niet aan de slag."

Uiteraard is er nog intiem contact maar kussen raden we ten zeerste af

Wendy Gabriëls, Violett

Sekswerkloos? Geen bescherming

Als er minder klanten zijn,  lopen sekswerkers heel wat inkomsten mis. "Dat is een teer punt. Sekswerkers hebben geen statuut in ons land", zegt Gabriëls op Radio 2 Antwerpen. "Wie om welke reden dan ook niet kan werken heeft geen enkel economisch vangnet. Terwijl hun vaste kosten wel gewoon doorlopen." 

Meest gelezen