Belga

Stad Halle wil geen carnavalisten op straat: "Politie zal ingrijpen als er toch gevierd wordt"

In Halle gaat de politie ingrijpen als mensen in groep carnaval willen vieren op straat. Door het coronavirus is het carnaval van volgend weekend afgelast. De bedoeling is voorlopig om het evenement uit te stellen tot september.

Op Facebook wordt intussen door enkelingen opgeroepen om volgend weekend toch carnaval te vieren in het centrum van de stad. "Dat is zeker niet de bedoeling. We willen niet dat er her en der mini-carnavalletjes ontstaan", zegt burgemeester Marc Snoeck. "Als dat toch gebeurt, zal de politie ingrijpen. Op welke manier dat zal gebeuren, moeten we nog bespreken. Een paar opties zijn GAS-boetes of mensen tijdelijk oppakken indien nodig."

Sluitingsuur cafés

De stad en organisator Halattraction roepen alle carnavalsgroepen op om niet te komen vieren en ook alle cafébazen hebben dezelfde boodschap gekregen. "De cafés mogen natuurlijk open blijven, maar niet de hele nacht zoals dat normaal gezien het geval is tijdens carnaval. De sluitingsuren van een gewoon weekend zullen gelden. De cafébazen zitten daarin op dezelfde lijn als wij. Het zijn geen plezierige beslissingen, maar ze zijn wel nodig. Veiligheid gaat voor alles", aldus de burgemeester.  

 

Meest gelezen