Onrustwekkende verdwijning in Oostende blijkt moord: stoffelijke resten gevonden in het water

Een vrouw van 67 die sinds afgelopen maandag spoorloos was, is met geweld om het leven gebracht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Gisteren werd een man van 38 opgepakt. Hij bekende dat hij de vrouw heeft vermoord en haar lichaamsdelen in het water heeft gegooid. De cel vermiste personen werd ingeschakeld en vond vanochtend delen van het lichaam in een waterbassin. 

De bal ging maandag aan het rollen met de verdwijning van de vrouw uit Oostende. In het onderzoek naar die onrustwekkende verdwijning kwam een bewoner van hetzelfde appartementsgebouw in de Voorhavenlaan in het vizier van de speurders. In het appartement van de 38-jarige man zouden sporen van bloed en geweld aangetroffen zijn.

Gisterenavond bevestigde het parket dat het vermiste slachtoffer met geweld om het leven was gebracht. Bovendien had de man de moord bekend en gaf hij toe dat hij haar lichaamsdelen in het water had gegooid. Zijn motief blijft voorlopig echter onduidelijk.

Lichaamsdelen

Tijdens een zoekactie zijn vanochtend stoffelijke resten van het slachtoffer aangetroffen in de Spuikom, een waterbassin in Oostende. Die plas water bevindt zich vlak bij de plaats van de feiten. De zoekactie naar de overige lichaamsdelen wordt vanmiddag voortgezet.

De verdachte zal vandaag ook bij de onderzoeksrechter worden voorgeleid. Die zal moeten oordelen over de aanhouding van de man. 

Meest gelezen