Drie maanden na dodelijk ongeval wordt het veiliger rond Het Pand in Berlare

Een kiss-and-ridezone, een inhaalverbod en plantvakken moeten de Dendermondse Steenweg aan een sportcentrum in Berlare veiliger maken na een dodelijk ongeval begin dit jaar. Een meisje van 15 werd er toen aangereden bij het oversteken. 

Wie in het belevingsscentrum Het Pand moet zijn, zal normaal gezien de Dendermondse Steenweg niet meer moeten oversteken. Vlaanderen is bevoegd voor de steenweg, maar geeft nu toelating aan Het Pand om een extra oprit aan te leggen. Daardoor zullen auto's op de parking kunnen rijden, om kinderen en jongeren af te zetten, en via een afrit de steenweg terug op te rijden. Door die kiss-and-ridezone zal niemand meer moeten oversteken naar een auto die hen komt ophalen.

De politie is zeker bereid daar extra te controleren

Burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD)

Er komt ook een inhaalverbod op die plek door een ononderbroken witte lijn. Burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD): "Het is op vraag van de politie zelf dat die maatregel er komt. Want sinds de komst van het centrum, is het daar veel drukker en sommige automobilisten maken daar gewoon rechtsomkeer. Dat maakt alles daar nog onveiliger. Er komen ook nog plantvakken, die de zichtbaarheid moeten verhogen."

Na de goedkeuring door de gemeenteraad, zal Berlare het inhaalverbod instellen en de plantvakken aanleggen. Vóór de zomer moet alles klaar zijn. De kiss-and-ridezone zal Het Pand zelf aanleggen.

kasto80

Meest gelezen