Werken aan toekomstig asielcentrum in Kalmthout tweede keer stilgelegd

De werken aan het nieuwe asielcentrum in Kalmthout zijn opnieuw stilgelegd. De inspectie heeft enkele bouwovertredingen vastgesteld. Voor verschillende werken werden niet de juiste vergunningen aangevraagd. Zo werden er binnen in het gebouw steunmuren weggehaald en buiten werd er beton gegoten. 

 

Binnen in het gebouw zijn delen van steunmuren weggehaald. Die worden nu gestut. Er was geen vergunning aangevraagd om die werken uit te voeren. 

Buiten, voor het gebouw, werd er beton gegoten. Ook daar was een vergunning voor nodig en die zou sowieso geweigerd worden, zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V): "Dat pand bevindt zich in woon-bosomgeving. Dat wil zeggen dat er voorschriften zijn om het groene karakter van de omgeving te bewaren. Die voortuin ligt nu vol beton terwijl die alleen zou verhard mogen worden met waterdoorlatende verhardingen."

De lokale politie heeft een pv opgemaakt van de overtredingen en legde de werkzaamheden stil. Het pv werd overgemaakt aan het parket en aan de gewestelijk stedenbouwkundig inspecteur van de Vlaamse overheid. Die moet oordelen over het stilleggen van de werkzaamheden aan het asielcentrum. Als hij het bekrachtigt, kan de eigenaar pas voortwerken als hij de nodige vergunningen heeft.

(Onderstaande foto toont de situatie voor het storten van het beton.)

Meest gelezen