West-Vlaamse steden en gemeenten nemen maatregelen tegen coronavirus

Steeds meer steden en gemeenten in de provincie West-Vlaanderen nemen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het gaat onder meer om Knokke-Heist, Brugge, Kortrijk, Oostende, Menen, Heuvelland, Zonnebeke en Bredene.

Evenementen georganiseerd door de gemeenten gaan niet door. Ook zwembaden, bibliotheken en sporthallen gaan dicht, in de meeste gevallen tot eind deze maand. De gemeente Knokke-Heist gaat nog een stap verder en annuleert alle evenementen tot en met 30 april. Burgemeester Leopold Lippens besliste dit op eigen initiatief. Hij vindt dat de overheid te traag reageert: "Ik geloof dat wij, als we geen maatregelen nemen, op weg zijn naar een catastrofe. We zitten in onze gemeente met een tamelijk oude bevolking. Er zouden heel wat mensen kunnen sterven aan dit virus. Het ziekenhuis van Knokke-Heist is er trouwens niet klaar voor. Ook in Brugge hebben ze te weinig materiaal en kunnen ze geen testen meer doen. Vrijdag beslissen we of we de winkels, restaurants en scholen in de gemeente zullen sluiten."

Sint-Lodewijkscollege in Brugge sluit

Het Sint-Lodewijkscollege in Brugge in de Magdalenastraat zal alvast morgen dicht zijn: zeven leerkrachten zijn ziek en in een voormiddag moesten ook 17 leerlingen naar huis . "We weten wel niet of ze besmet zijn met het coronavirus. Omdat ze niet tot de risicogroep behoren (oudere of zieke mensen), worden ze niet getest", zegt algemeen directeur Koen Seynaeve.  "We gaan een dag dicht en na het weekend zien we dan weer verder."

Hogeschool West-Vlaanderen

De hogeschool van West-Vlaanderen (HOWEST) heeft beslist om alle onderwijsactiviteiten online te doen, vanaf maandag 16 maart tot en met 19 april 2020. Ook de hogeschool VIVES schrapt vanaf vrijdag alle lessen op de verschillende campussen in Brugge, Kortrijk, Torhout, Oostende en Roeselare. Vanaf woensdag zullen er online lessen worden voorzien.   

Meest gelezen