Getty Images

Zelzate annuleert lentefeest: "Er komen niet alleen kinderen maar ook ouders en grootouders"

Met de lente in zicht breekt ook de tijd aan van de lente- en communiefeesten. Maar in Zelzate wil men geen risico nemen met het coronavirus. Daar wordt een groot lentefeest voor zo'n 100 leerlingen afgeblazen.

Op 21 maart zouden een honderdtal kinderen uit Zelzate, Assenede, Wachtebeke en Evergem een groot lentefeest houden in Zelzate. Maar het Humanistisch Verbond annuleert het hele feest. Want niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders, grootouders en overgrootouders zouden aanwezig zijn, samen goed voor een 700-tal gasten.

Veel leeftijden samen

Net de diversiteit aan leeftijden vormt een probleem. Het wordt door de overheid expliciet afgeraden om verschillende generaties samen te brengen. De oudere generaties zijn immers extra kwetsbaar voor het coronavirus.

De organisator benadrukt dat er naar een oplossing gezocht wordt omdat het een erg belangrijk overgangsritueel is voor veel kinderen en hun families. Zodra de omstandigheden het toelaten, wordt het lentefeest gehouden.

kasto80

Meest gelezen