Zoon Braziliaanse president ontkent dat zijn vader besmet is met coronavirus

Eduardo Bolsonaro, een van de zonen van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, ontkent eerdere berichten dat zijn vader besmet is met het coronavirus. Eerder deze week raakte al bekend dat de perswoordvoerder van Bolsonaro besmet was geraakt.

Verwarrende berichtgeving over de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Eerder vanmiddag meldden verschillende bronnen dat hij besmet was geraakt, mogelijk door zijn perswoordvoerder Fabio Wajngarten, die eerder deze week positief testte voor het coronavirus.  Vorig weekend waren Bolsonaro en Wajngarten nog in Mar-a-Lago, het buitenverblijf van de Amerikaanse president Donald Trump.

Eduardo Bolsonaro, een van de zonen van de Braziliaanse president, zegt nu aan de Amerikaanse tv-zender Fox News dat zijn vader helemaal niet besmet is en ook geen symptonen vertoont.

Hoe dan ook leidde het nieuws over Bolsonaro tot zenuwachtigheid in Washington. Tot nu toe heeft de Amerikaanse president Trump geweigerd om zich te laten testen.

Vanavond nog houdt Trump ook nog een persconferentie, meldt hij via Twitter. "Onderwerp: coronavirus", meldt de Amerikaanse president.

Meest gelezen