Andrew Bret Wallis

Burensolidariteit in tijden van corona via een briefje in de bus


In Mechelen kan je via een website hulp aanbieden aan jouw buren. Je kan er een kaartje downloaden dat je nadien bij je buren in de bus steekt. Zo kan je voor iemand anders bijvoorbeeld inkopen gaan doen.  

 

 

Op de website kan je een kaartje downloaden en printen. Daarop schrijf je je naam en telefoonnummer. Dat steek je bij de buren in de bus. Zo geef je aan dat je voor hen bijvoorbeeld inkopen kan gaan doen. "Mensen die zelf niet meer buiten kunnen of mogen, kunnen op die manier weer een paar dagen verder", legt Jonas Salens, de oprichter van de website, bij Radio 2 Antwerpen uit.   

 

Solidair in coronatijden

"In Mechelen hadden we al een systeem uitgerold waarbij je je nieuwe buren kan leren kennen door een kaartje in hun brievenbus te steken. Nu, tijdens de coronagekte, zijn er nóg meer mensen die hulp kunnen gebruiken, alleen zijn of moeilijk buiten kunnen komen. De drempel is veel lager om hulp te vragen, als je het eerst zelf aanbiedt met een kaartje," aldus Salens. "In tijden van crisis moeten we kunnen terugvallen op onze buren en solidair zijn. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld volgen, zodat iedereen de juiste hulp krijgt als dat nodig is."  

Het systeem werkt ook buiten Mechelen. 

 

 

Meest gelezen