Pixabay

Burgemeester van Heers sluit horecazaken al om 3 uur vanmiddag: "In Heers zijn al veel inwoners besmet"

In Heers moesten de cafés en restaurants om 3 uur vanmiddag al de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester André Dumont beslist op vraag van de dokters, want in Heers zijn heel wat inwoners besmet met het coronavirus.

Heel wat cafés organiseren vanavond nog een feestje tot middernacht. Zo willen ze, vlak voor de wekenlange sluiting, toch nog wat inkomsten binnenhalen. Maar in Heers zal dat niet lukken, want daar moesten de horecazaken vanmiddag om 3 uur al dicht. "Op vraag van de dokters", vertelt burgemeester André Dumont. "Voor ons primeert de veiligheid en de gezondheid van de mensen."

Nog meer maatregelen

Gemeentebesturen nemen ondertussen nog meer maatregelen. Zo kan je in het gemeentehuis van Hamont-Achel alleen nog op afspraak terecht. In Nieuwerkerken worden de gemeente- en OCMW-raad deze maand geannuleerd. In Heusden-Zolder zal die achter gesloten deuren plaatsvinden. Andere gemeenten zullen wellicht gelijkaardige beslissingen nemen. De provincieraad van volgende woensdag zal niet plaatsvinden. Ook de deputatie heeft vergaderingen en evenementen uitgesteld of afgeblazen.

De stad Sint-Truiden roept inwoners op om regelmatig eens te bellen met alleenstaanden om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Als iemand hulp nodig heeft, kan die dat melden op het contactcenter van de stad.  

Meest gelezen