Radio 2

Ellenlange wachtrijen in de voedingswinkels, ook in Colruyt Roeselare: "nooit geziene drukte op vrijdagochtend"

Voedingswinkels blijven de volgende drie weken gewoon open, maar heel wat mensen zijn toch aan het hamsteren geslagen.  Onder meer bij Colruyt in Roeselare stonden klanten vanmorgen drie straten ver aan te schuiven om de parking op te rijden.  In de winkel zelf was het aanschuiven.

In het Colruytfiliaal in de Rumbeeksesteenweg in Roeselare staat tot ver in de rayons files van wachtende mensen tot aan de kassa's. Niemand wil toegeven dat hij of zij aan het hamsteren is, maar het heeft er toch veel van weg. Een man met een uitpuilende winkelkar zegt dat hij een quarantaine van twee maanden verwacht.  

Radio 2

Een dame die haar kinderen meeheeft, vertelt: "Ik kom hier elke vrijdag boodschappen doen, maar nu is het wel extreem. Iedereen begint blijkbaar te panikeren. Laat ons gewoon rustig blijven, dan komt het wel in orde." 

"Voor mij is het uitzonderlijk dat ik hier nu ben." zegt een andere dame. "Ik heb twee kindjes en werk in de zorgsector. Het ziet ernaar uit dat ik niet veel tijd meer zal hebben om inkopen te doen. Ik heb ook extra spullen mee, water en nog wat koekjes voor de kindjes. Ja, ik ben inderdaad wel wat aan het hamsteren. Ik weet ook niet waarom, toch wel uit angst, denk ik." 

Laat ons allemaal rustig blijven, dan komt het wel in orde.

Hamsteren is nochtans helemaal niet nodig, benadrukt de overheid. Voedingswinkels blijven gewoon open. De lege rekken in de winkels komen er doordat het personeel die niet snel genoeg kan aanvullen. Er is voorraad genoeg. 

Meest gelezen