Politie gaat dit weekend extra controleren en enkele kleinere zones sluiten hun wijkkantoren

De politiezones Bilzen-Hoeselt-Riemst, Hano en Kempenland sluiten tijdelijk wijkkantoren om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Burgers kunnen voor dringende aangiftes wel nog terecht in de hoofdkantoren. 

"We vragen aan de burgers om voorlopig alleen dringende aangiftes te doen", legt Eric Cenens van de politiezone Kempenland uit. "Mensen kunnen daarvoor nog altijd terecht in ons hoofdkantoor in Leopoldsburg, maar na afspraak." De politie probeert niet alleen het contact met burgers zo veel mogelijk te beperken, ook de werkschema's worden aangepast. "Om de contacten tussen collega's onderling te beperken zullen we onze pauzes meer spreiden", zegt Cenens. 

Extra inspecteurs

De politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft dit weekend extra inspecteurs opgetrommeld. "Die moeten controleren of iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houdt", legt woordvoerder Dorien Baens uit. "Naargelang het tijdstip van de dag gaat dat toch om 10 tot 20 extra inspecteurs. Want horecazaken moeten vandaag om middernacht sluiten, dat zullen ze in de gaten houden. En dit weekend zullen we ook extra patrouilleren in de buurt van warenhuizen." 

Meest gelezen