Frituur De Zoutkorrel in Merelbeke laat klanten met glaasje cava in wachtkamer wachten

Frituur De Zoutkorrel uit Merelbeke heeft een wachtkamer georganiseerd in een tent buiten. Er mogen maar 3 klanten tegelijk in de frituur frietjes bestellen en dat heeft alles met het coronavirus te maken. In de wachtkamer verwent de uitbater de klanten met een extra attentie: een glaasje cava.

Van de nood een deugd maken, heet dat dan. Friturist Joeri Cornelis van frituur De Zoutkorrel in Merelbeke heeft aan zijn zaak een tent geplaatst, zodat de klanten er met voldoende ruimte en in alle comfort kunnen wachten. Hij zorgt vanaf vanavond alvast voor een hapje en een glaasje cava of fruitsap.

Klanten gaan voor: geen sluiting

Joeri had ook zijn zaak kunnen sluiten en gebruik maken van de 4.000 euro premie die de Vlaamse overheid dan aanbiedt als compensatie. "Ik wil de mensen niet in de steek laten. Als je het zuiver voor het geld doet, kan ik misschien beter mijn zaak sluiten, maar ik wil klanten kunnen blijven bedienen".

Dat je de frietjes nu moet meenemen, heeft ook een voordeel. "Als je ter plaatse eet, moet je 12 procent BTW betalen, wie het eten meeneemt, betaalt maar 6 procent", legt Joeri uit.

Dat hij in het weekend moet sluiten, vindt Joeri niet zo erg. Vanaf maandag is zijn frituur nog uitsluitend meeneem. De tent met hapjes en drankjes blijft staan. Wie binnen komt om te bestellen, zal wel eerst zijn handen moeten ontsmetten met een handgel die aan de ingang staat.

kasto80

Meest gelezen