Radio 2

Kan ik nog naar de kapper? Wat met begrafenissen en huwelijken? West-Vlaams gouverneur Decaluwé stelt een vragen- en antwoordenlijst op

Na de federale regering en de regio's was er vanmorgen ook crisisoverleg tussen de gouverneur en de verschillende instanties zoals politie, brandweer en Civiele Bescherming. De nadruk lag vooral op het verduidelijken van afspraken rond de genomen maatregelen.

De gouverneur en zijn diensten stelden een lijst op met de meest prangende vragen en antwoorden. Zoals: kan je nog naar de kapper? Wat met begrafenissen en huwelijken? Je kan naar de kapper als je een afspraak hebt. Begrafenissen kunnen doorgaan in intieme kring. Burgerlijke huwelijken ook, maar grote feesten worden afgelast. Horecazaken zullen financiële ondersteuning krijgen. En bedrijven mogen creatief zijn. Frieten eten in het frietkot mag niet, je bestelling afhalen wel.

Hoe strikter we ons aan de voorwaarden houden, hoe sneller we kunnen afbouwen.

Gouverneur Carl Decaluwé: "We moeten streng optreden en luisteren naar experten en overheid. Hoe strikter we ons aan de voorwaarden houden, hoe sneller we kunnen afbouwen. Om vier uur vanmiddag komen we opnieuw samen om verdere richtlijnen te bespreken."

Meest gelezen