Horecazaken straks 3 weken dicht: Leuvense studenten vieren laatste feestje, medewerkers vrezen voor inkomen

Alle horecazaken moeten vanaf middernacht sluiten en dat voor minstens drie weken. Dat is een maatregel die de regering gisterenavond aankondigde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook in Leuven zal dat een grote impact hebben, met als grootste caféganger de student natuurlijk. 

Deze nacht was de Oude Markt in Leuven extra levendig. Studenten gingen nog een laatste avond genieten van het nachtleven, vóór de cafés drie weken moeten sluiten. Sommige studenten vonden het een normale uitgangsavond, anderen merkten toch een verschil. "We waren daarnet in een club en er was ontzettend veel volk, een laatste feestje", zegt een student. "We vrezen dat het nog een tijdje zal duren voor we hier terug op de Oude Markt zullen staan". 

Ik begrijp de maatregel, maar vanaf morgen heb ik tijdelijk geen loon meer

Medewerkster café Leuven

Ook een horecamedewerkster merkte op dat er meer volk was in de cafés dan anders. "De cafés gaan sluiten vanaf middernacht en ik heb dat wel gemerkt aan de menigte", zegt de medewerkster. "Vannacht was een goeie nacht, maar ik maak me wel zorgen. Ik begrijp de maatregelen, maar vanaf morgen krijg ik geen loon meer. Ik ga nog moeten zien hoe ik de komende weken ga rondkomen."

Meest gelezen