Jinnih Beels (SP.A) onderwijsschepen in Antwerpen: "Ik begrijp dat bezorgde ouders hun kinderen thuis houden"

De Stad Antwerpen overlegt vandaag met alle onderwijsnetten over de impact van de maatregelen rond het coronavirus. "Vanaf maandag zijn de lessen opgeschort. We onderzoeken vandaag hoe we de opvang zullen organiseren. Er komt ook een callcenter voor ouders met vragen", zegt onderwijsschepen Jinnih Beels (SP.A) op Radio 2 Antwerpen.

"Pas gisteravond laat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist om de lessen vanaf maandag op te schorten. Deze ochtend gaan de administratieve diensten van de stad aan de slag met alle onderwijsnetten", zegt Jinnih Beels (SP.A) in "Start Je Dag". "We willen uiteraard de risico's voor leerlingen, leerkrachten en ouders beperken. Ikzelf keer meteen terug naar Antwerpen van een dienstreis uit Barcelona", aldus de Antwerpse onderwijsschepen.

Het lijkt me verstandig dat leerkrachten in de risicogroep thuis blijven

Jinnih Beels

De lessen worden vanaf maandag opgeschort maar scholen zullen wel opvang voorzien. "De premier heeft duidelijk laten verstaan dat we met deze maatregel ouders niet in de problemen willen brengen", zegt Beels. "Ik begrijp dat bezorgde ouders hun kinderen thuis willen houden. Even goed zijn er ouders voor wie dat onmogelijk is omdat ze met twee moeten werken. Wij gaan er vandaag samen met alle onderwijsnetten alles aan doen om de opvang van maandag praktisch te regelen om iedereen zo goed mogelijk te helpen."

Oudere leerkrachten? Best thuis

Wat betekenen deze maatregelen voor het onderwijzend personeel? "Het is nog heel vroeg op de dag. Maar het lijkt me verstandig dat we leerkrachten thuis houden die tot de risicogroep behoren. Welke andere leerkrachten ingezet worden voor de opvang is vandaag onderwerp van ons overleg", zegt Beels.

Callcenter voor bezorgde ouders

Nog volgens onderwijsschepen Beels komt er een callcenter voor bezorgde ouders. "Vanuit de Stad Antwerpen willen we ouders, leerlingen en scholen met vragen helpen. Onwetendheid creëert paniek. Het is onze rol als overheid om helder en duidelijk naar alle betrokkenen te communciceren. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit een centraal nummer wordt of iets digitaal via Smartschool. Details zijn voor na ons overleg", besluit Beels op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen