Radio 2

Stad Kortrijk schrapt Paasfoor en steunt horeca en handelaars 

De Kortrijkse Paasfoor gaat dit jaar niet door. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) ziet geen andere mogelijkheid dan de kermis te annuleren omdat de kramen al eind deze maand worden opgebouwd. Het stadsbestuur zal ook de horeca en de handelaars steunen, minstens tot 3 april.

Foorkramers die hun standgeld al hebben betaald, zullen dat ook terugkrijgen.  Het Kortrijkse schepencollege zat vanmiddag samen en keurde nog een resem andere steunmaatregelen goed.

Nog tot zeker drie april worden de terrastaks en de toeristentaks voor hotels geschrapt. De stad Kortrijk legt ook nog eens 1.000 euro bovenop de 4.000 euro steun van de Vlaamse overheid, voor elke handelszaak die door de coronamaatregelen wordt getroffen.

Ook de marktkramers moeten de komende weken geen standgeld betalen. De stad belooft ook om sportinstructeurs die door de vele sluitingen niets te doen hebben vanaf volgende week beschikbaar te stellen voor de opvang van kinderen in de scholen.

 

Meest gelezen