Radio 2

Kusttram en bussen: voortaan achteraan opstappen en met de kaart betalen  

Ook De Lijn strijdt mee tegen het coronavirus en wil zijn klanten en chauffeurs beschermen. Op- en afstappen op de kusttram of op een bus doe je voortaan achteraan. Betalen kan enkel met de kaart. 

De kusttram of een bus van De Lijn nemen wordt een beetje anders. Karen Van der Sype van de Lijn: "Een van de belangrijkste maatregelen is dat wij de passagiers vanaf vandaag vragen om niet via de voorste deur binnen te gaan, maar via de achterdeur. De voorste deur blijft trouwens dicht." 

Geen cash geld meer

Ook met cash geld betalen, kan niet meer. Karen Van der Sype: "Vanaf zaterdag aanvaarden wij geen contant geld meer. Een vervoerbewijs kan je betalen via een e-ticket of een sms-ticket. Onze controleurs zullen vooral worden ingezet om de passagiers te begeleiden zodat de nieuwe maatregelen geen verwarring veroorzaken." 

Meest gelezen