Nicolas Maeterlinck

Geen studentenjob meer nu de horecazaken sluiten? Dit zijn 9 dingen die je wél kan doen.

Veel studenten die in de horeca werken, zullen hun studentenjob niet meer kunnen doen nu cafés en restaurants sluiten. En geen geld, betekent misschien dat ze hun kot niet kunnen betalen. Hier zijn negen jobs die je wél kan doen in tijden van het coronavirus. 

1. De vraag naar kinderopvang zal de komende weken heel groot zijn. Je kan jezelf aanbieden als babysit. Vraag aan je buren of ze een oppas nodig hebben, bekijk de vraag in Facebookgroepen van je gemeente of lanceer daar zelf een oproep. Ook bij de Gezinsbond kan je je inschrijven als babysit. 

2. Aangezien de scholen alle lessen schrappen, kan je ook vragen of kinderen (online) huiswerkhulp nodig hebben. Thuis bijles geven kan ook. 

3. Bij mensen thuis kan je nog helpen in het huishouden, door te poetsen bijvoorbeeld.

4. De komende weken wordt het weer wat beter, dus je kan ook helpen bij het  onderhouden van de tuin.  

Betty Matthysen

5. Je kan ook honden uitlaten. Je kan bij een asiel in de buurt of bij mensen thuis gaan vragen of je met de hond mag gaan wandelen.

6. Verder kan je boodschappen doen voor oudere mensen. Diensten die boodschappen aan huis leveren, worden momenteel overrompeld met bestellingen.

7. Ook andere zaken kan je thuis bij mensen gaan brengen als koerier. Pakketten van online winkels, bijvoorbeeld. Aangezien kledingwinkels in de weekends moeten sluiten, zullen mensen meer online shoppen. 

8. Als je een job hebt in een supermarkt, dan zit je goed. Die kunnen misschien nu extra handen gebruiken.

9. Restaurants zullen de komende weken creatief moeten zijn om inkomsten te hebben, dus zij zetten in op maaltijden die je kan afhalen of die thuis geleverd worden. Dus ook als maaltijdkoerier zal je de komende weken een job kunnen vinden. 

Meest gelezen