Radio 2

Tongers woonzorgcentrum maakt bezoek toch mogelijk dankzij parlofoon

In woonzorgcentrum Aurora in Tongeren kunnen mensen hun familie toch komen bezoeken ondanks het algemene bezoekverbod. Ze moeten wel buitenblijven maar kunnen met hun vader of moeder praten via een parlofoon. 

Ook in WZC Aurora in Tongeren is er momenteel een algemeen bezoekverbod. Directeur Dirk Vroonen is dan ook streng als we de camera bovenhalen: "Ik zal voor u wel binnen filmen." Maar toch doet het woonzorgcentrum er alles aan om het contact tussen bewoners en familie te behouden. 

Ik zal voor u wel binnen filmen
Dirk Vroonen, Directeur WZC Aurora

Directeur Vroonen beseft dat het voor de bewoners niet makkelijk is om weken lang geen bezoek te krijgen. Daarom bedacht hij een oplossing: een parlofoon. Twee om precies te zijn. "Bezoekers moeten zich aanmelden en vertellen voor wie ze komen", vertelt de directeur. "Dan gaan wij die persoon verwittigen. En die kan dan aan de parlofoon gezellig komen babbelen. Een afspraak maken is niet nodig."

Stoeltje, tafeltje en handgel

De opstelling is simpel. De bezoeker drukt op een knop op de parlofoon en binnen neemt de bewoner de hoorn op. Buiten zijn er drie zaken klaargezet: een stoel, een tafeltje en op dat tafeltje een bus ontsmettende handgel. Bezoeker en bewoner gebruiken die voor ze de parlofoon opnemen. Zo blijft ook die proper. 

Binnen in het rusthuis blijft bezoek verboden zoals dat is gevraagd door de overheid. Maar de bewoners blijven rustig onder de situatie. Ze hopen samen met de directeur en de medewerkers dat het allemaal snel overwaait. 

Bekijk hier de video:

Videospeler inladen...

Meest gelezen