Klasgenootjes van zieke Axl (8) houden mini-pyjamafeestje via raam

Naar aanleiding van de Nationale Pyjamadag zijn de leerlingen van de gemeentelijke basisschool GLOC in Sint-Katelijne-Waver hun klasgenoot Axl gaan bezoeken. De achtjarige jongen heeft leukemie. Daarom volgt hij de lessen via Bednet. Die organisatie zorgt ervoor dat leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn de lessen thuis live kunnen volgen.

Normaal organiseerden de leerlingen van de basisschool een pyjamafuif in de turnzaal, maar dat werd afgeraden door het coronavirus. Daarom gingen ze langs in de tuin van hun klasgenoot Axl. “We hebben 123-piano gespeeld en liedjes gezongen voor hem”, vertelt een klasgenoot enthousiast.

Via de computer kan hij ook een beetje afkijken, maar ik denk niet dat hij dat doet

- Klasgenoot van Axl

Omdat Axl geen contact mag hebben met andere kinderen, zagen ze elkaar via het raam in de tuin. De kinderen waren enthousiast, want het was lang geleden dat ze hem nog eens gezien hadden. “Axl is mijn beste vriend. Toen ik hoorde dat hij kanker had, was ik heel verdrietig. Via Bednet kunnen we hem toch nog zien en dat vind ik leuk”, zegt een vriend. “In de klas kan hij ons via de computer zien. Zo kan hij ook een beetje afkijken, maar ik denk niet dat hij dat doet”, lacht iemand anders.

Meest gelezen