Limburgse voorzitter Horeca Vlaanderen "Draconische gevolgen"

Om het coronavirus tegen te houden, moeten restaurants, discotheken en cafés vanaf middernacht dicht. En dat tot aan de paasvakantie. Filip Vanheusden is voorzitter van Horeca Vlaanderen, maar baat ook het Borrelhuis en de Kwizien in Hasselt uit en het Thor park in Genk. De gevolgen zijn volgens hem heel groot voor de horecasector.

"Als ik naar Genk kijk, wat daar geannuleerd wordt en als ik zie wat er in Hasselt gebeurt, dat is draconisch, dat kan je niet opvangen", zegt Filip Vanheusden. "Personeel wordt economisch werkloos, uw vaste kosten lopen door, het wordt dus heel moeilijk."

Economische maatregelen nodig

"Dit is een gigantisch probleem", gaat Vanheusden verder. "De overheid heeft adequaat en snel ingegrepen, maar ook drastisch. Maar naast de maatregelen die nu op gezondheidsvlak worden genomen, moeten er ook economische maatregelen genomen worden zodat de gezondheid van de ondernemers ook gegarandeerd blijven." Zo wil Horeca Vlaanderen dat er een noodfonds wordt opgericht waar de sector op kan terugvallen.

Meest gelezen