Rusthuisbewoonster in quarantaine wordt 90 en familie viert haar met een spandoek

Sinds eergisteren zitten de rushuisbewoners in quarantaine. Familieleden mogen hen niet meer bezoeken. Voor Eugénie Smeekers die vandaag 90 werd, was er dan ook geen feestje met haar familie. Maar haar familieleden vierden haar met een spandoek dat ze door het raam kon zien. 

Geen tafel vol familie voor Eugénie Smeekers uit Lommel die vandaag 90 werd. Ze zit namelijk samen met haar man in quarantaine in woonzorgcentrum Ploegdries in Lommel waar ze verblijft. Maar haar familie was haar vandaag niet vergeten. Ze maakten een spandoek en toonden dat voor het raam van het woonzorgcentrum. 

De rusthuisbewoners zongen ook voor haar en wij zongen buiten via de gsm mee
Stef Pennemans, kleinzoon van de 90-jarige Eugénie

Aan de andere kant van een raam van het rusthuis stond Eugénie met de medebewoners te genieten. Die zongen ook een verjaardagsliedje voor haar en de familie zong buiten via de gsm mee. "Je kon zien dat ze ervan genoot", vertelt haar kleinzoon Stef Pannemans, "en dat ze blij was dat we toch een beetje konden meevieren met haar."

Meest gelezen