Scholen geven leerlingen takenpakket mee voor de komende drie weken

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus zal er de komende weken geen les meer gegeven worden in de scholen. Zowel lagere als middelbare scholen zullen de leerlingen taken geven.

De leerkrachten van de lagere school De Zonnebloem in Lummen hebben deze voormiddag een takenpakket voor de leerlingen samengesteld, vertelt directeur Linda Lieten. "Ik heb de vaste leerkrachten van de verschillende leerjaren een uurtje vrijgemaakt, zodat ze een takenpakket konden samenstellen."  

We hebben onze leerkrachten nog snel een workshop video opnemen en Powerpoint gegeven

Werner Nevels van Kindsheid Jesu

In de middelbare school Kindsheid Jesu in Hasselt zullen de leerlingen via het digitale platform Smartschool taken toegestuurd krijgen. Via het chatplatform kunnen ze de leerkrachten vragen stellen. "We hebben de leerkrachten ook nog snel enkele workshops gegeven", zegt directeur Werner Nevels. "Hoe neem ik video op, hoe maak ik een Powerpoint? Dus we gaan met z'n allen toch iets beter overweg kunnen met de computer, dat is mischien nog het goede aan de zaak."

Van de kinderen die naar de opvang komen, zullen we de 's morgens en 's middags de temperatuur meten

Linda Lieten van basisschool De Zonnebloem

De scholen zullen wel voor opvang zorgen. In Kindsdheid Jesu zijn er maar weinig ouders die daar gebruik van willen maken. In de basisschool De Zonnebloem zullen de kinderen die naar school komen gescreend worden. "We gaan de koorts meten 's morgens als ze op school komen en 's middags. Als een kind koorts heeft, moet het naar huis." De opvang is alleen bedoeld voor kinderen die thuis niet opgevangen kunnen worden, of anders naar de grootouders zouden moeten. 

Meest gelezen