Corona doet mensen naar boeken en speelgoed grijpen: "Om verveling de volgende weken tegen te gaan" 

Boeken, speelgoed en spelletjes doen het goed vandaag. Veel mensen gaan ernaar op zoek om zichzelf of de kinderen bezig te houden, zeker nu velen de komende dagen thuis zullen doorbrengen door de corona-epidemie. 

Bij Oma's Olifant, de speelgoedwinkel in Hasselt, is het nog rustig. Maar dat kan snel veranderen: "De drukte zal wel komen als ouders een week met hun kinderen thuiszitten", zegt Hannah Meers. "We weten dat uit ervaring van de schoolvakanties." 

Zoals de meeste winkels zal Oma's Olifant in het weekend gesloten zijn voor bezoekers. Maar Hannah en haar collega's zullen er wel zijn: "De winkel mag niet opengaan, maar wij zijn telefonisch en online bereikbaar. En onze webshop is sowieso open. Daar zijn onze klanten erg blij om." 

Werkboekjes

Naast speelgoed en gezelschapspellen zijn ook boeken populair. En mensen kopen niet altijd de gewone leesboeken. Els Berden van de Standaard Boekhandel in Zonhoven ziet de mensen ook andere soorten kopen: "Wat opvalt, is dat er vandaag al heel veel werkboekjes verkocht zijn. Zo kunnen de lagere schoolkinderen toch blijven oefenen op rekenen en taal." 

Wat opvalt, is dat er vandaag al heel veel werkboekjes verkocht zijn

Els Berden, Standaard Boekhandel Zonhoven

In de bibliotheek van de stad gunnen de bezoekers zich meer dan één boek. "Een hele tas vol", zegt een iets oudere man enthousiast. "Zo komen we een tijdje toe, zeker op onze leeftijd." Geert Jans, die in de bibliotheek werkt, hoopt dat het leesplezier weer aanslaat bij de mensen. Maar hij ziet nog een voordeel van meer thuisblijven: "De mensen zeggen dat ze wat meer met elkaar gaan babbelen. Ik denk dat dit de sociale binding bevordert." 

Meest gelezen