Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Trump kondigt medische noodtoestand af

Een tijdje geleden noemde hij de grote media-aandacht voor het coronavirus nog een georkestreerde zet van zijn politieke tegenstanders, de Democraten. Het coronavirus als 'fake news', als het ware. Maar president Donald Trump heeft het geweer van schouder veranderd. Na zijn beslissing om een maand lang vliegverkeer vanuit Europa naar de Verenigde Staten te verbieden, kondigt Trump nu de medische noodtoestand af in heel de Verenigde Staten.

Washington maakt 54 miljard dollar vrij in de strijd tegen de snelle verspreiding van het virus.  Om dat geld snel bij de Amerikaanse deelstaten te krijgen, moest Trump de 'noodtoestand' uitroepen op heel het Amerikaanse grondgebied.

Op een persconferentie in de rozentuin van het Witte Huis uitte Donald Trump andermaal kritiek op Europa, dat volgens hem te weinig heeft gedaan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Door het afkondigen van de medische noodtoestand (en de 54 miljard dollar die daaraan verbonden zijn) zal het in de Verenigde Staten niet zover komen, zei Trump.

Meest gelezen