Uitverkoop paardenvlees in Vilvoorde en 1000 eieren Leuven

Cafés en restaurants moeten vannacht om middernacht sluiten. Heel wat restaurants proberen daarom hun verse producten te verkopen op een originele manier.

Paardenrestaurant De Kuiper in Vilvoorde pakt het horecaverbod creatief aan. Omdat cafés en restaurants vanaf vanavond middernacht voor drie weken moeten sluiten verkopen sommige vandaag hun verse producten. Bij De Kuiper in Vilvoorde verkochten ze hun vers vlees via afhaling.  Uitbater Alfons Gullickx vond het zonde om vers paardenvlees te moeten weggooien : "Entrecôtes, stoofvlees, paardensteaks, ... wie dat wil, kon het vlees vandaag bestellen en afhalen. De bedoeling is om al het rauwe vlees dat het restaurant al had liggen voor komend weekend te verkopen zodat ze niets in de vuilnisbak moeten gooien. En tegen een uur of twee deze namiddag waren we uitverkocht."

om waste tegen te gaan mogen alle verse producten weg, jullie kiezen zelf een faire prijs.

Charlotte van bagelbar Nosh

In Leuven gaat de politie controleren of de cafés om middernacht sluiten. Bij bagelbar Nosh kregen ze vanmorgen nog 1000 eieren geleverd. Moeder en dochter Charlotte namen meteen initiatief en verkopen buiten alle verse producten: "Het is eigenlijk om onze stock van verse producten zowel groenten, fruit, gerookte zalm te verkopen. Vanmorgen kregen we nog een levering van 1000 eieren. Om die niet te moeten weggooien verkopen we alles op straat. Mensen mogen zelf een prijs kiezen. Dat loopt hier vlot en met het geld gaan we samen met het personeel straks nog iets drinken of eten." 

Meest gelezen