Radio 2

West-Vlaamse voorjaarskoersen afgeschaft, Ieper hard getroffen

Omloop van de Westhoek, Nokere Koerse, Bredene-Koksijde Classic, Driedaagse Brugge-De Panne, E3 Binck Bank Classic, Bredene-Koksijde Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, alle wielerwedstrijden tot eind maart zijn geschrapt. De organisatoren reageren ontgoocheld, maar tonen begrip.  

Of de wielerwedstrijden volledig afgelast worden of eventueel op een latere datum kunnen doorgaan, is nog niet helemaal duidelijk. Belgian Cycling laat weten dat "op het eventueel verplaatsen van wedstrijden op de kalender nog geen commentaar kan gegeven worden, omdat niemand weet hoe lang deze periode zal duren en welke wedstrijden verder nog wereldwijd afgezegd zullen worden."

Organisatoren tonen begrip

Thomas Van den Spiegel van Flanders Classics vindt het jammer, maar toont begrip: "Het algemene gevoel is dat er toch belangrijkere dingen zijn dan koers op dit moment, ook al is dat niet makkelijk om toe te geven. Er is nu wel duidelijkheid tot 3 april, dat maakt het iets makkelijker werken." Bij Jacques Coussens van E3 Harelbeke komt de beslissing hard aan: "Het is zoals een kind dat toeleeft naar sinterklaas. Als hij uiteindelijk niet komt, dan is dat hard."

Ook de Brugse wielrenner Jens Keukeleire heeft begrip voor de genomen maatregelen: "Het is een heel vreemde situatie. Ik denk dat ik een maand zonder koers zal zitten. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Voorlopig gaan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix nog door. Daarvoor blijf ik mij verzorgen en hard trainen, maar we beseffen wel dat die koersen ook kunnen worden afgelast. Ik ben een van de weinige renners die beslist had om in België te blijven, daar ben ik nu wel blij om."

Ieper hard getroffen

Het lijkt alsof vooral de stad Ieper in West-Vlaanderen hard getroffen is. Voor het eerst zou Gent-Wevelgem op de markt van Ieper starten. De stad annuleerde donderdag al het internationaal straattheaterfestival "De Gevleugelde Stad". En ook de Kattenfoor die vanavond van start zou gaan, is geschrapt. 

Meest gelezen