6 vriendinnen uit Lievegem organiseren gratis "corona-opvang": "We willen ouders uit de nood helpen" 

Zes Lievegemse vriendinnen starten met een Facebookgroep om ouders die geen opvang vinden voor hun kinderen te ontlasten. De opvang is helemaal gratis. “We kunnen zelf toch niet naar school”, zegt initiatiefneemster Sharon Verkeste uit Lievegem.

“Deze morgen kwam mijn mama thuis en vertelde ze hoeveel ouders er momenteel in de problemen zitten doordat hun kind niet naar school kan”, vertelt studente Sharon (20). “Waarom zou ik hen niet kunnen helpen?” Dus trommelde ze haar beste vriendinnen op om ouders uit de nood te helpen.

Om alles een beetje gestructureerd te laten verlopen, richtte ze de Facebookgroep "Opvang kinderen Meetjesland" op. Daarop kunnen zowel ouders van kinderen, maar ook studenten zich aanmelden. Zo krijgen de 6 meisjes ook extra hulp bij hun solidariteitsactie. Ondertussen telt de groep al ruim 200 leden en hebben al verschillende ouders om hulp gevraagd.

Helemaal gratis

“We doen dit gratis, al zijn ouders natuurlijk vrij om een kleine bijdrage te leveren voor bijvoorbeeld eten, knutselgerief... We zitten anders toch maar thuis. Terwijl we babysitten kunnen we perfect wat studeren. Ik hoop dat er ook elders studenten soortgelijke initiatieven oprichten om anderen uit de nood te helpen. Als iedereen helpt, dan wordt de wereld toch een klein beetje beter.”

kasto80

Meest gelezen