NICOLAS MAETERLINCK

Website voor Antwerpse handelaars moet verlies tijdens verplichte sluiting beperken

Er wordt gewerkt aan een website waar Antwerpse handelaars die ook een webshop hebben zich kunnen opzetten. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten winkels verplicht tijdens het weekend sluiten. Met die website hopen de handelaars het verlies te kunnen inperken.

De federale regering neemt verregaande maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Bar en restaurants sluiten vanaf vrijdag om middernacht, maar ook winkeliers worden getroffen. Op zaterdagen moeten alle winkeldeuren gesloten blijven. Om het verlies dat ze hierdoor lijden te beperken, wordt er nu volop gewerkt aan een website waar Antwerpse handelaars die ook een webshop hebben zich kunnen opzetten.

Alternatieven

“We moeten innovatief blijven en zorgen dat we niet helemaal ten onder gaan”, zegt Nico Volckeryck van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen. “Mensen zullen op zaterdag en zondag niet veel te doen hebben. We willen hen aanmoedigen om rustig online spullen te bekijken. Ze kunnen die dan bestellen en later afhalen of laten leveren.”

We moeten innovatief blijven en zorgen dat we niet helemaal ten onder gaan

- Nico Volckeryck van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen

De website  staat normaal gezien vanaf vrijdagavond online.  Handelaars bedenken nog andere manieren om het verlies van zaterdag wat te compenseren. Zo doen heel wat zaken bijvoorbeeld op maandag open, wat anders hun sluitingsdag is.

Meest gelezen