Zoo Antwerpen en Planckendael blijven voorlopig open, horecazaken in de parken sluiten wel

Het sociale leven zal op veel plaatsen enkele weken stilliggen, maar de Zoo Antwerpen en Planckendael blijven voorlopig open. De horecazaken in de parken zijn vanaf morgen wel gesloten.

“De Zoo Antwerpen en Planckendael zijn een heel jaar door open en blijven dat nu ook”, zegt Ilse Segers van beide dierenparken. “We volgen alle maatregelen op de voet en bekijken de situatie dag per dag. Uiteraard zijn we bezorgd om onze medewerkers, bezoekers en dieren. Daarom vragen we aan de bezoekers om een meter afstand te houden en de maatregelen omtrent hygiëne toe te passen.”

Restaurants gesloten

De horecazaken sluiten wel. “Er zijn automaten waar je zelf je snack of drank kan nemen, maar de restaurants en de zelfservice sluiten.”

De weinige bezoekers in de zoo hebben elk hun eigen reden om het dierenpark te bezoeken. “We hebben net ons abonnement verlengd, dus we blijven zeker komen. Je komt hier samen met een groep mensen, maar iedereen is verspreid in het park. Ik denk ook dat het buiten gezonder is dan binnen”, besluit een bezoeker.

“Er is gezegd dat je nog mag gaan wandelen, dus dan doet we dat”

Bezoeker van Zoo Antwerpen

“Veel mensen zijn er niet", zegt een andere bezoeker van de zoo. "Deze ochtend is gezegd dat je mag buitenkomen om te gaan wandelen in het bos bijvoorbeeld. Dan doen we dat maar."

“Ik ben in Afrika cadeautjes gaan halen voor de medewerkers die de olifanten hier verzorgen. Nu ga ik ze afgeven, maar wel met een ellebooggroet in plaats van handen te schudden”, lacht iemand anders.

Meest gelezen