Videospeler inladen...

Franse regering laat cafés, restaurants en niet-essentiële winkels sluiten

De Franse regering heeft beslist om alle niet-essentiële plaatsen die publiek ontvangen te sluiten. Dat heeft premier Edouard Philippe vanavond aangekondigd. Het gaat onder meer over cafés, restaurants en bioscopen. Onder meer winkels die voedingsproducten verkopen blijven wel open. De maatregel gaat in om middernacht.

"We merken een versnelde verspreiding van het virus en een toename van het aantal mensen op intensive care", aldus de Franse premier.

"Ik heb beslist dat vanaf middernacht alle niet-essentiële plaatsen die publiek ontvangen voor onbepaalde tijd moeten sluiten. Het gaat over restaurants, cafés, bioscopen en discotheken. Gebedshuizen blijven open, maar samenkomsten en plechtigheden zullen moeten worden uitgesteld."

Ik roep de Fransen op hun verplaatsingen te beperken en meer bepaald verplaatsingen tussen verschillende steden te vermijden

Franse premier Edouard Philippe

"Het gaat ook over alle handelszaken, met uitzondering van essentiële zaken. Blijven ook open: voedingswinkels en markten, apotheken, pompstations, banken, "bureaux tabac" en krantenwinkels."

"Alle essentiële openbare diensten blijven ook open. Het stedelijk vervoer blijft functioneren, maar ik roep de Fransen op hun verplaatsingen te beperken en meer bepaald verplaatsingen tussen verschillende steden te vermijden. De openbare vervoersmaatschappijen zullen hun dienstregeling geleidelijk aanpassen in die zin."

Bekijk hier de mededeling van de Franse premier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen