Videospeler inladen...

Italianen tussen angst en levenslust: zingen op de balkons om onrust over coronavirus even te vergeten

In Italië mag het leven dan grotendeels stilliggen door de zware impact van het coronavirus, toch proberen de Italianen in thuisquarantaine er het beste van te maken. Van noord naar zuid komen mensen op hun balkon om al zingend de onrust en angst te vergeten. "L'inno di Mameli", het nationale volkslied (video boven), is populair, maar ook klassiekers als "Volare" worden op de balkons gezongen.

Italië komt deze dagen en weken nog enkel in het nieuws met verontrustende cijfers en sombere berichten. Toch zijn de Italianen in thuisquarantaine hun spreekwoordelijke levenslust niet vergeten. 

Van Turijn over Rome tot Napels: overal komen mensen op hun balkon om te zingen, soms begeleid door instrumenten, maar ook door potten en pannen. "Laten we dit al zingend laten voorbijgaan", zo werd ook opgeroepen op de sociale media.

Zeker ook in de pittoreske oude volksbuurt van Napels, de Quartieri Spagnoli, werd daar gevolg aan gegeven, zoals blijkt uit de tweet hieronder: 

Eerder waren aan veel ramen en balkons ook al lakens verschenen met daarop kindertekeningen en opschriften als "Alles zal goedkomen" of "We slaan er ons doorheen".

Vanmiddag kwamen dan weer in heel Italië mensen op hun balkons om samen te applaudisseren voor de medische hulpverleners in het zwaar getroffen land. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen